Diverse toestellen

In het Setting-uitrolmenu staan verschillende toestellen beschreven met screenshots van de noodzakelijke instellingen voor een geslaagde registratie op de HamVoIP server.
Daarbij is er voor enkele toestellen aanvullende informatie beschikbaar op externe websites. Let op dat hierbij de gegevens van andere servers gebruikt zijn, zoals extenties, wachtwoorden en servernamen.
Met dank aan de crew van Hams Over IP.
setup

Instellingen

In de praktijk blijkt dat het registreren van het toestel soms toch nog lastiger is dan verwacht. Omdat er zoveel verschillende merken en types zijn is het voor ons ondoenlijk om een eenduidige handleiding te geven. Instellingen moeten vaak op verschillende pagina's worden ingevoerd en ook de terminologie wil nog wel eens verschillen. Het is dus soms best een uitdaging om alleen al het toestel te registreren.
Wanneer dit niet wil lukken adviseren wij om MicroSIP te installeren op je (Windows) PC. Een heel klein programma met alleen de basis instellingen.
Indien deze registratie wel lukt zou het met andere toestellen ook moeten kunnen, hoewel de werkelijkheid soms weerbarstig kan zijn.
Klik hier voor een "uitgebreide" installatie uitleg van MicroSIP.

Max. 5 toestellen

Per extentie kunnen er tot maximaal 5 toestellen worden geregistreerd met, indien gewenst, hetzelfde password. Hierbij is het niet noodzakelijk dat hetzelfde IP-adres of netwerk wordt gebruikt. IPv4, IPv6 en HamNet kunnen dus naast- en door elkaar gebruikt worden. Op deze manier is het dus mogelijk om op verschillende lokaties of zelfs mobiel HamVoIP te gebruiken.

HD audio

Veel toestellen bieden de mogelijkheid om een beter audio te produceren met een grotere bandbreedte. Dit wordt veelal aangeduid met "HD" audio. Om dit mogelijk te maken dient hiervoor de Codec G.722 te worden geselecteerd.

Geen BLF op audio links

Hoewel het duidelijk is aangegeven in de "extentielijst" blijkt het in de praktijk toch vaak voor te komen dat gebruikers een BLF (busy lamp field) instellen op een of meerdere audio streams.
Buiten het feit dat dit op deze extenties niet werkt, genereerd het veel statusverzoeken op de server welke niet beantwoord kunnen worden. Dit mondt uit in héél veel waarschuwingsregels in het log. Deze onnodige regels maken het terugzoeken van events in het log natuurlijk aanzienlijk lastiger.
We begrijpen dat deze instelling, vaak bij nieuwe gebruikers, soms onbedoeld tot stand komt. Hiervoor monitoren we dit regelmatig en zullen de gebruiker, indien nodig, hierop attenderen met het verzoek dit te wijzigen.
© 2022 - 2024 hamvoip.nl | Designed by PC2C